Obertura del curs i introducció

Idioma de la ponència: Català

Horari: Miércoles, 3 Septiembre, 2014 - del 09:00 al 10:00

Els organitzadors obrirem el curs realitzant una presentació del mateix així com una descripció del que es pretén aconseguir amb ell. Posteriorment donarem la paraula als patrocinadors que han col·laborat amb aquest curs.

Ponentes

Catedràtica de Física Aplicada
Universitat d'Alacant

Currículum:

Catedràtica de Física Aplicada a la Universitat d'Alacant. Directora del grup d'investigació "Interacció de partícules carregades amb la matèria". Els seus interessos investigadors són: Dipòsit d'energia per partícules energètiques en materials biològics, cascada d'electrons, danyat, hadronterapia, interacció de ions amb nanotubos de carboni.

És l'organitzadora del "Pati de la Ciència", una activitat de divulgació científica que es realitza tots els anys en la Universitat d'Alacant en l'escola d'estiu per a acostar la ciència als xiquets.

 

Dr. Inteligencia Artificial y Reconocimiento de Formas
Universitat d'Alacant
Web: http://gplsi.dlsi.ua.es/lacienciaprenlaparaula

Currículum:

Miembro de la Sociedad por el Avance del Pensamiento Crítico desde la cual realiza actividades para fomentar el pensamiento científico y denunciar las pseudociencias. Se doctoró en la Universidad Politécnica de Valencia y ahora es investigador y docente en el Departamento de Lenguajes y Sistemas Informáticos donde investiga sobre el tratamiento automático del lenguaje humano con el objetivo de que las máquinas entiendan el conocimiento y sean capaz de generar lenguaje. Director y locutor principal del programa de radio de humor y música libre La variante disléxica. Ha estado implicado en algunas tareas de divulgación científica como las charlas organizadas en el mes cultural de la Escuela Politécnica Superior y uno de los organizadores de este curso.