curs d'estiu

II curs de la Ciència Pren la Paraula: Els Problemes Socials de les Pseudociències

2 crèdits d'assignatures optativesObert el termini d'incripció des del 9 de juliol fins al 15 d'agost

3, 4 y 5 de setembre

Tornem a la lluita contra l'engany, les estafes i, en definitiva, la pseudociència en el II curs de la Ciència pren la Paraula: Els Problemes Socials de les Pseudociències que es celebrarà els dies 3, 4 i 5 de setembre en el Saló d'Actes de Germà Bernàcer de la Universitat d'Alacant. Aquest any hem fet un esforç a baixar el preu a només 30€. Aquest curs està reconegut per la Universitat d'Alacant amb 2 crèdits d'assignatures optatives per a tots els graus universitaris o per un certificat de 20 hores de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE).

Hem simplificat el procés de matrícula. Ara, per a la prescripció, només has d'obrir un nou compte en aquesta web i escollir que vols ser alumne o, si ja has estat alumne l'any passat, registrar-te amb el teu compte i completar el parell de camps que hem afegit. Si tens qualsevol dubte o problema no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

certificado 20h ICEAquest any ens anem a centrar en una mica de gran importància per a tots: l'alimentació. Ens estan enverinant amb productes químics o són tècniques de màrqueting per vendre llibres? Realment hi ha aliments que produeixen càncer o altres malalties? Serveix d'alguna cosa els complements alimentaris? Què és l'agricultura ecològica? I la biotecnologia? En aquest curs veurem què diu la ciència referent a la mà de José Miguel Mulet, Professor Titular de Biotecnologia, bloguer, escriptor i divulgador. Però no ens centrarem només en això, també parlarem del moviment antivacunes que està provocant, entre altres coses, que la Polio, una malaltia que ja hauria d'estar eradicada, mat o mutili a milions de nens i adults a l'any a tot el món. Per a això, comptem amb José Antonio López, científic del CSIC, divulgador i escriptor de diverses obres de divulgació. Ens explicarà de forma senzilla curiositats sobre el nostre sistema immune i com funcionen els virus i les vacunes. Però també ens donarà una estirada d'orelles als científics parlant de la importància de la divulgació per part d'aquests i els problemes per a la societat no fer-ho. Rafael García Molina, Catedràtic de Física Aplicada, investigador i un reconegut divulgador científic, ens descobrirà tots els trucs que els xerraires utilitzen per enganyar-nos amb un llenguatge pseudocientífic. Bernardo Herradón, investigador del CSIC, pròdig divulgador i escriptor de llibres, aprofundirà en el tema de la importància de la ciència i la seva divulgació per a la societat. Finalment, amb Sergio L. Palacios, veurem multitud d'exemples de conceptes erronis, imprecisos i, fins i tot, pseudocientífics utilitzant com a rerefons el cinema, d'una forma amena i divertida. Sergio és Professor Titular de Física, divulgador, bloguer i ha escrit també diversos llibres de divulgació.

Si t'interessen aquests temes no ho pensis dues vegades i matricula't ja en el curs, tenim places limitades!!

Para més informació visita la pàgina de l'II Curs de la Ciència pren la Paraula: Els Problemes Socials de les Pseudociencies.

 


Cátedra Telefónica - Universidad de Alicante
Impacto de las Tecnologías del Lenguaje Humano en la inclusión social


Institut d'Estudis Catalans

Vicerrectorado de Cultura de Universidad de Alicante
Universitat Saludable

 

Obert el termini de matrícula dels Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira"

Logotipo del curso

El Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística ha obert avui el termini de matrícula per als Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira" i, per tant, ja es pot iniciar la prenscripció del curs La ciència pren la paraula: Els problemes socials de les pseudociencies. Amb aquest curs, la Universitat d'Alacant aposta per la divulgació científica i la denúncia de les pseudociencies portant a grans científics de molt diverses àrees que ens parlaran dels problemes socials que impliquen les pseudocienices i ens ajudaran a evitar-les. Aquest curs se celebrarà els dies 23, 24 i 25 de juliol al campus de la Universitat d'Alacant. Així que no ho dubtis i *prescribeté ja doncs pots quedar-te sense places.

Anar a la prescripció               Informació general sobre la matrícula

El termini de matrícula acabarà o bé quan s'acabin les places o bé el dia 13 de juliol, així que no ho deixis per a l'últim moment.
 

Presentació dels Cursos d'Estiu "Rafael Altamira"

Taula de presentació amb Manuel Palomar presidintDilluns passat 6 de maig, Manuel Palomar Sanz , rector de la Universitat d'Alacant, va presidir la presentació dels Cursos d'Estiu 2013 "Rafael Altamira" , cursos de què La ciència pren la paraula és un d'ells i una clara aposta per la divulgació científica per part de la Universitat d'Alacant i del nou equip de rectorat.

Aquest any té com a novetat la unificació de tots els cursos que anys anteriors s'impartien separadament depenent de la universitat o la seu universitària en què es fessin en un marc únic anomenat Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant amb el lema Rafael Altamira . Malgrat la crisi, la universitat ha fet un veritable esforç i aquest any ha aprovat 10 cursos més, això fa un total de 59, repartit en 8 localitzacions diferents on 5 són diferents seus universitàries i la resta universitats. Com a novetat, per primera vegada es va a realitzar un curs en el jaciment arqueològic de L'Alcúdia , propietat de la universitat. L'objectiu és que els alumnes escullin el curs no pel lloc sinó per la temàtica. Per tant, la UA intentarà resoldre els problemes de desplaçament i allotjament que hi hagués.

Subscriure a RSS - curs d'estiu