Ecologia o biotecnologia, com serà la agricultura del futur?

Idioma de la ponència: Català

Horari: dimecres, 3 setembre, 2014 - del 10:00 al 11:30

Darrerament sembla que s'ha imposat la moda de que tot el que es natural es millor. Qualsevol producte alimentari, de salut o de la llar guanya punts de cara al consumidor si s'anuncia com natural o ecològic, però realment, que ens garanteix l'etiqueta? Està justificat el sobre preu? A l'altra banda de les preferències tenim els aliments trasngènics, demonitzats per un sector de la societat, però, estem davant d'una historia de bons i dolents? Que diu la historia d'uns i altres? Pot ser les coses no siguen com ens les conten.

En aquesta xerrada parlarem sobre la moda dels productes naturals i ecològics. Son realment tan bons aquest productes? Que garanties tenim? Val la pena pagar més o ximplement és una moda que algunes empreses aprofiten per vendre'ns el mateix més car? I, per qué ens fan tanta por els transgènics?

 

 

Ponentes

Profesor Titular de Universidad
Universitat Politècnica de València
Web: http://naukas.com/autor/jose-miguel-mulet/

Currículum:

J. M. Mulet (Dènia, 1973) és llicenciat en química i doctor en bioquímica i biologia molecular per la Universitat de València. Actualment és professor titular de biotecnologia a la Universitat Politècnica de València. També dirigeix el Màster en Biotecnologia Molecular i Cel•lular de Plantes i dirigeix una línia d'investigació al Instituto de Biologia Mol.lecular i Cel.lular de Plantes tractant de desenvolupar noves plantes resistents a sequera o a fred . Paral•lelament a aquesta tasca acadèmica, desenvolupa una àmplia activitat com a divulgador científic. És autor dels llibres Los productos naturales ¡vaya timo!, Comer sin miedo (Premi Prismas al millor llibre de divulgació científica publicat el 2014) i Medicina sense Enganys, de la secció de ciència al medi digital Sabemos i de la secció "Historias de la Comida" a El Pais Semanal. El seu compte de tuiter @jmmulet es el segon amb més seguidors de un científic en actiu de parla hispana.